Barbarski i zvjerski čin

Pripadnici IDIL-a živog spalili jordanskog pilota

pilot
04.02.2015.
u 11:13

Pripadnici terorističke grupe Islamska država (IDIL) ubili su jordanskog pilota Moatha al-Kassasbeha zapalivši ga živog, prenijeli su zapadni mediji. O tome svjedoči i na internetu postavljena brutalna snimka ove likvidacije

Pripadnici IDIL-a su objavili snimku za koju tvrde kako prikazuje spaljivanje živog pilota Moatha al-Kassasbeha zaključanog u kavezu. Na snimku se vidi jordanski pilot koji na sebi ima narandžasti kombinezon i po kojem su mokri tragovi, a za koje se tvrdi da su od benzina ili neke druge zapaljive tekućine. Na snimku se također vide i mokri tragovi na zemlji koji vode do kaveza. Još prekjučer je glasnogovornik jordanske vlade Muhammed al-Mumeni rekao kako ta zemlja čini sve kako bi oslobodili Kassasbeha, kojeg su IDIL-ovci zarobili nakon što se borbeni zrakoplov F-16 kojim je upravljao srušio na teririji pod nadzorom militanata u Siriji. Zrakoplov se srušio u prosincu. Vijest da je jordanski pilot ubijen dolazi samo dan nakon ubojstva japanskog novinara Kenjija Gotoa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije