Opet problemi s Toyotom:

Povlače preko milijun automobila diljem svijeta

Toyota
29.06.2016.
u 10:59

Iz tvrtke Toyota Motor Corp objavili su da povlače iz prodaje 1.43 milijuna hibridnih automobila diljem svijeta, i to uglavnom modele Prius i Lexus CT200h koji su proizvedeni u razdoblju od 2008 do 2012 godine. Razlog ove odluke su višestruki problemi oko zračnih jastuka na tim vozilima.

Povlačenje Toyotinih automobila s tržišta uključuje neke od 495 tisuća koji su u prodaji u Sjevernoj Americi, 743 tisuće u Japanu, kao i vozila u Europi i Kini.

Toyota i drugi proizvođači automobila proteklih godina povukli su otprilike miljun automobila zbog problema sa zračnim jastucima japanskog dobavljača - kompanije Takata. Iz te kompanije tvrde da njihovi proizvodi nisu uzrokovali nijedan smrtni slučaj ili ozljedu.

U službenom priopćenju iz Toyote između ostalog stoji da u zračnim jastucima postoje pukotine koje bi se tijekom vremena u unutrašnjosti automobila mogle proširiti više nego što je potrebno, što bi dovelo do povećanog rizika od ozljeda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije