više nego ikada

Potreba za radnicima u Njemačkoj rekordna: Poslodavci ne mogu pronaći 2 milijuna radnika

građevinski radnici
Marijan Susenj/PIXSELL/Ilustracija
10.03.2023.
u 20:20

"Velika većina poslova u ponudi stalno je otvorena, a kompanije se utrkuju za kvalificiranim kadrovima”, rekao je Alexander Kubis iz IAB-a.

U posljednjem tromjesečju 2022. njemački poslodavci nisu mogli pronaći ljude za 1,98 milijuna radnih mjesta, više nego ikada, objavio je u četvrtak Institut za istraživanje tržišta rada i trgovine (IAB).

Broj otvorenih radnih mjesta porastao je za 160.000 ili 6,6 posto u odnosu na prethodni kvartal, te za 17,5 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, objavio je IAB pozivajući se na vlastito istraživanje, piše Fenix-magazin.

“Potreba za radnicima u Njemačkoj je na novom rekordu. Velika većina poslova u ponudi stalno je otvorena, a kompanije se utrkuju za kvalificiranim kadrovima”, rekao je Alexander Kubis iz IAB-a.

Zavod tromjesečno ispituje tisuće tvrtki i bilježi ne samo radna mjesta prijavljena agenciji za zapošljavanje, već i sve oglase za posao.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?