Kamala Harris

Potpredsjednica SAD-a: Bila bi ogromna pogreška za Sjevernu Koreju da Rusiji dadne vojnu potporu

kamala harris
07.09.2023.
u 20:41

"Bila bi ogromna pogreška za Sjevernu Koreju razmijeniti vojnu potporu s Rusijom za korištenje u ratu s Ukrajinom", rekla je američka potpredsjednica Kamala Harris.

Harris, koja je u Jakarti u Indoneziji na summitu ASEAN-a, rekla je za CBS News da bi za Rusiju bio znak očaja da traži pomoć Sjeverne Koreje i da bi dodatno izolirala obje zemlje.

Američki dužnosnici upozorili su posljednjih dana da pregovori o oružju između Rusije i Sjeverne Koreje aktivno napreduju, dok izvješće kaže da sjevernokorejski vođa Kim Jong-un planira putovati u Rusiju ovog mjeseca kako bi se sastao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i razgovarao o opskrbi Moskve oružjem za njezine ratne napore, prenosi Index.hr. 

"Vrlo je jasno da je Rusija očito vrlo očajna. Već su doživjeli strateški neuspjeh. Prije godinu i pol dana analitičari su govorili da će rat biti gotov za nekoliko dana. A Ukrajinci se i dalje bore", komentirala je Harris.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije