IDE U ZATVOR

Policija odvela Sanadera u Remetinec. Sanader pred medijima: Ovo je predstava!

Foto: N1
1/2
04.04.2019.
u 17:38

Ivo Sanader mora u zatvor jer mu je Vrhovni sud povisio kaznu u slučaju Planinska

Policija je oko 17:20 sati došla po Ivu Sanadera u njegovu kuću i odvela ga u Remetinec nakon što je zagrebački Županijski sud izdao nalog za uhićenjem bivšeg premijera Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a RH kojemu je Vrhovni sud u slučaju Planinska povisio kaznu pa mora u tzv. obligatorni istražni zatvor. Vrhovni sud povisio je kaznu u aferi Planinska na više od 5 godina što znači da mu je automatski određen istražni zatvor.  

Rješenje o određivanju obaveznog istražnog zatvora danas je došlo na zagrebački Županijski sud koji je popodne potvrdio da je izdao dovedbeni nalog za Ivom Sanaderom. Sanader je u 17 sati kratko izašao ispred medija koji su ga čekali ispred njegove kuće te je kazao da čeka da policija dođe po njega. - Kada dođu po mene i ako dođu po mene, idem u Remetinec, kratko je kazao. 

– Ja sam spreman na sve i dokazat ću na kraju svoju nevinost. Nema nikakvog dokaza. Ovo je smiješno, presuda je trebala pasti. Ponavljam da je riječ o predstavi i montiranom političkom procesu – istaknuo je Sanader. 

Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković rekla je kak su sve doznali od medija i da službeno još nisu dobili niti jedan papir. Odmah potom policija je ušla u kuću. "Dobili smo rješenje Vrhovnog suda o određivanju istražnog zatvora jer je kazna veća od pet godina, a samim time se radi o situaciji kada se primjenjuje obligatorni istražni zatvor", kazao je za glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić. 

Tročlanim sudskim vijećem predsjedala je sutkinja Vesna Vrbetić. Sudac izvjestitelj je Žarko Dundović, a u vijeću je još i sudac doc. dr. sc. Marin Mrčela. 

Bivši premijer u aferi Planinska nepravomoćno je osuđen na četiri i pol godine zatvora, dok su njegovi suoptuženici Mladen Mlinarević i Stjepan Fiolić osuđeni na po godinu dana zatvora svaki, s tim da im je ta kazna pretvorena u rad za opće dobro. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije