borbe se nastavile

Pokušaj novog primirja u Sudanu propao

Sudan
Reuters/PIXSELL
19.04.2023.
u 21:28

Novi pokušaj prekida vatre u žestokim borbama između sudanskih trupa i paravojnih snaga u Kartumu i drugdje propao je u srijedu, ostavljajući ljude u strahu od opadanja zaliha hrane i raspada medicinskih usluga.

Sporazum o prekidu vatre od 24 sata trebalo je stupiti na snagu u 18 sati po lokalnom vremenu. Dva očevica u različitim dijelovima glavnog grada izjavila su za Reuters da su se borbe nastavile.

Ranije tijekom dana moglo se čuti kontinuirano bombardiranje u središnjem Kartumu oko kompleksa u kojem se nalazi stožer vojske i na glavnoj zračnoj luci, oko koga su se vodile žestoke borbe, i koji je prestao s radom kada su borbe izbile tijekom vikenda.

Gusti dim se dizao u nebo, a ulice u glavnom gradu bile su većinom prazne. Pucnjava je odjeknula na jugu grada, rekao je svjedok Reutersa, dok se činilo da je vojska ponovno zauzela ključnu vojnu zračnu luku na sjeveru Sudana, pokazuju slike na TV mreži Al Arabiya.

Sudanski vojni vladar, general Abdel Fattah al-Burhan, rekao je da djeluje iz glavnog stožera vojske u Kartumu. Reuters nije mogao utvrditi je li on još uvijek bio tamo u srijedu.

- Oružane snage odgovaraju na novi napad u blizini glavne komande - navodi se u priopćenju vojske.

Zbijeni u svojim domovima, stanovnici glavnog grada, jednog od najvećih afričkih gradova, borili su se sa nestankom struje i brinuli se koliko će dugo trajati zalihe hrane.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije