novi sad

Pokopan haaški optuženik Goran Hadžić

Goran Hadzic
14.07.2016.
u 19:38

Nekadašnji predsjednik Republike Srpske Krajine i haaški optuženik Goran Hadžić popkopan je danas na novosadskom Gradskom groblju.

Hadžićevom pokopu prisustvovali su sin Srećko s majkom Živkom, sestra Goranka, rodbina, predsjednik i članovi Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, Vjerica Radeta i Milorad Mirčić, te nekadašnji potpredsjednik Vlade SR Jugoslavije Nikola Šainović, piše Faktor.

Goran Hadžić preminuo je preksinoć u Kliničkom centru Vojvodine u 58. godini.

Hadžić, koji je imao tumor na mozgu, pušten je u travnju 2015. godine iz Haškog tribunala na privremenu slobodu radi liječenja, a suđenje u Haagu prekinuto je u travnju na neodređeno vrijeme. Od tada je živio u Novom Sadu.

Hadžića su, kao posljednjeg optuženog u bjekstvu, vlasti Srbije uhitile na ljeto 2011. godine.

Suđenje je počelo u listopadu 2012. godine, a prekinuto je u listopadu 2014. godine, kada mu je pozlilo u sudskom pritvoru.

Haaški tribinal optužio je Hadžića za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti počinjene u razdoblju od 1991. do 1993. godine u istočnoj Slavoniji i Kninskoj krajini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?