Barack Obama

Pojačati napore da se zaustavi širenje ISIL-a u Libiju

Barack Obama
29.01.2016.
u 07:48

Obama je naložio svom timu za nacionalnu sigurnost da nastavi s naporima u jačanju upravljanja i podrške u borbi protiv terorizma u Libiji

Američki predsjednik Barack Obama naložio je u četvrtak svojim savjetnicima za nacionalnu sigurnost da pojačaju napore kako bi se zaustavilo širenje Islamske države (ISIL) u Libiju i druge zemlje, priopćila je Bijela kuća.

Islamisti su iskoristili kaos u Libiji i ušli u grad Sirtu te su tijekom siječnja izveli nekoliko napada na tamošnja naftna postrojenja.

"Predsjednik Obama naložio je svom timu za nacionalnu sigurnost da nastavi s naporima u jačanju upravljanja i podrške u borbi protiv terorizma u Libiji i drugim državama gdje ISIL nastoji uspostaviti prisutnost", rekao je glasnogovornik Bijele kuće.

Ranije u četvrtak, tajnik za obranu Ash Carter izjavio je na konferenciji za novinare da ISIL u Libiji ustrojava mjesta za trening u koja dovodi strane borce, kao što je to prethodnih godina činila u Iraku i Siriji.

Glasnogovornik Pentagona rekao je pak kako se traže vojne opcije te da su SAD već poslale "mali broj vojnog osoblja" u Libiju kako bi u razgovorima s lokalnim snagama dobiti jasniju sliku o tome što se tamo događa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?