Gotovo cijela Njemačka na zelenoj listi ECDC-a

POGODNOSTI ZA PUTOVANJA: U Njemačku od 25. lipnja mogu dolaziti i svi cijepljeni putnici

koronavirus
ilustracija/epa-efe
18.06.2021.
u 08:20

Njemačko ministarstvo unutarnjih poslova u četvrtak je izdalo priopćenje u kojem navode kako putnici koji dolaze iz zemalja izvan EU-a, a koji su u cijelosti cijepljeni protiv covida-19, moći će ući u Njemačku od 25. lipnja,

Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) objavio je u četvrtak novu kartu s rizičnim područjima na kojoj je Njemačka, osim Baden-Württemberga i Saarlanda, na zelenoj listi.

To, kako doznaje portal Fenix-magazin.de znači da svi putnici iz Njemačke, izuzev onih koji dolaze iz Baden-Württemberga i Saarlanda, mogu ući u druge države bez potrebe predočenja negativnog testa na Covid-19, potvrde o cijepljenju ili potvrde da su preboljeli koronu.

Osim Njemačke na zelenoj listi ECDC-a su i gotovo sve srednjeeuropske zemlje. Link objave ECDC-a možete pogledati OVDJE

Ulazak u Njemačku

Njemačko ministarstvo unutarnjih poslova u četvrtak je izdalo priopćenje u kojem navode kako putnici koji dolaze iz zemalja izvan EU-a, a koji su u cijelosti cijepljeni protiv covida-19, moći će ući u Njemačku od 25. lipnja, osim u slučaju da dolaze iz područja pogođenih novom varijantom virusa.

-Putovanja i turizam su ponovno postali mogući za cijepljene osobe, naveli su u priopćenju u kojem se uz napomenu dodaje kako „osobe moraju biti cijepljene i drugom dozom cjepiva 14 dana prije putovanja“.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?