anketa pokazala

Pogledajte koje zemlje imaju najgore vozače

voznja
ilustracija
31.05.2022.
u 08:01

Čak 79% ispitanika ankete je izrazilo negativan stav prema drugim vozačima

Je li vam se dogodilo da odete na odmor u drugu zemlju i nađete se u potpunom kaosu, s vozačima koji jure kao ludi, ne poštuju prometne znakove, ne signaliziraju skretanje, a još vama trube jer navodno vozite sporo?

Ovakvo iskustvo, nažalost, može se doživjeti u mnogim europskim zemljama. Postavlja se pitanje, koja od njih ima najgore vozače?

Jedna nedavna anketa dala je odgovor na ovo pitanje. U njoj je sudjelovalo 12.400 stanovnika različitih zemalja Starog kontinenta, a od svakog od njih je traženo da ocijeni svoju vožnju, vožnju svojih sunarodnika i vožnju građana drugih država Europe.

Rezultati ove ankete bili su u najmanju ruku zabrinjavajući. Čak 79% ispitanika je izrazilo negativan stav prema drugim vozačima. Četvrtina Britanaca je rekla da se ponaša kao potpuno druga osoba kada se nađe za volanom, dok je u Poljskoj 42% upitanih osoba izjavilo da „u vožnji svako gleda sebe“, navodi Time out, prenosi City magazine.

Međutim, od svih zemalja, Grčka se posebno ističe. Nevjerojatnih 91% Grka imalo je nešto negativno za reći o vozačima iz drugih zemalja, dok su također prijavili najviše „neuljudnog ponašanja“ od svojih vozača. Kada je u pitanju psovanje na putu, agresivno sviranje, prekoračenje brzine, vožnja s mobilnim telefonom, ali i izlasci iz automobila za suočavanje s drugim vozačom, Grčka se nalazi u samom vrhu. Drugim riječima, ako planirate putovanje kroz Grčku ovog ljeta, najbolje je da budete spremni za jednu paklenu vožnju.

Iz ove ankete mogli smo doznati i neke pozitivne stvari o vozačima u Europi. Španjolci i Britanci, primjerice, najmanje osuđuju vožnju ljudi u drugim zemljama, dok su Nijemci prilično dobro ocijenili vožnju svojih sunarodnika, navodeći da samo manji broj njih vozi agresivno i/ili neodgovorno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?