Hrvatski premijer o novom valu

Plenković otkrio tri pravca kojima će Hrvatska djelovat protiv korone

andrej plenković
Nel Pavletic/PIXSELL
25.10.2021.
u 19:27

Dogovorili smo djelovati u tri pravca: prvi je promovirati treću dozu cjepiva, drugi je da se koriste što više maske u unutarnjim prostorima i treće je da ministar Fuchs vidi kakve su mogućnosti, ovisno o uvjetima u pojedinim obrazovnim ustanovama, da se eventualno negdje pređe na online nastavu onaj tjedan nakon 1.11. kako bi sve malo smirilo - kazao je Plenković

Hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a da će već sutra uplatiti cjelokupni iznos koji je dosuđen presudom Ivi Sanaderu i HDZ-u za aferu Fimi media. Najavio je i da će sutra predstaviti konture rebalansa proračuna i proračuna za 2022. 

- U srijedu će biti i izvješće o radu Vlade pa će zastupnici moći komentirati sve iza nas i aktivnosti u idućoj godini - rekao je.

Odgovarajući na pitanje što je odlučeno na današnjem sastanku Stožera civilne zaštite vezano uz smjer kojim će se dalje ići, odgovorio je: - Mi smo danas imali radni sastanak gdje su nam ministar Beroš, ravnatelj HZJZ-a Capak i profesorica Markotić predstavili trenutnu situaciju i prognoze za tjedne pred nama. 

- Dogovorili smo djelovati u tri pravca: prvi je promovirati treću dozu cjepiva, drugi je da se koriste što više maske u unutarnjim prostorima i treće je da ministar Fuchs vidi kakve su mogućnosti, ovisno o uvjetima u pojedinim obrazovnim ustanovama, da se eventualno negdje pređe na online nastavu onaj tjedan nakon 1.11. kako bi sve malo smirilo - kazao je, ističući da su primijetili povećan broj zaraženih među učenicima. 

Komentirajući slabije poštivanje mjera, kazao je: - Cijelo vrijeme jedan veliki broj epidemioloških mjera je na snazi. Meni se čini kako smo se svi već navikli živjeti s pandemijom, pa smo se malo opustili. 77 posto ljudi na respiratoru nije cijepljeno. Prvo i osnovno je svi koji se još nisu cijepili a imaju mogućnost da se cijepe. Maske, higijena, prozračivanje - to je sve na snazi. 

- Kako je rekao šef WHO-a, ovo će stati kada svi iskoristimo alate koji su nam na raspolaganju. Država je osigurala dovoljno cjepiva. Milijun doza donirali smo jer imamo viška - kazao je Plenković pa dodao da bi javni dug Hrvatske bio ispod 60 posto BDP-a da nije bilo pandemije, rekao je Plenković.

Upitan za navode da se reformom zdravstva, između ostalog, planira i ukinuti bolovanje na teret HZZO-a, rekao je: - Onaj tko pušta  informacije da cure iz radne skupine neka vam odgovara. Vezano uz presudu u slučaju INA-Mol kazao je da su odmah obavijestili pravne zastupnike da uvrste tu presudu u spis koji je u međunarodnoj proceduri.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?