hrvatski premijer

Plenković najavio: Vlada donosi novi paket mjera pomoći građanima

Andrej Plenković
Pixsell
04.09.2023.
u 21:15

- Idući četvrtak 14. rujna donijet ćemo sveobuhvatan paket pomoći najugroženijima i omogućiti građanima zadržavanje standarda - kazao je Plenković

Ovog ponedjeljka je u HDZ-u u Hrvatskoj održan sastanak predsjedništva stranke. Nakon sastanka, izjave za medije dao je hrvatski premijer Andrej Plenković koji se danas ranije sastao s predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem te najavio kako sredinom rujna Vlada donosi novi paket mjera.

- Idući četvrtak 14. rujna donijet ćemo sveobuhvatan paket pomoći najugroženijima i omogućiti građanima zadržavanje standarda. Govorili smo o problemu inflacije i imali sastanak i s guvernerom HNB-a Borisom Vujčićem. Danas je prosječna plaća 1150 eura, a prije sedam godina 749 eura. To je 400 eura više - kazao je, prenosi Hina.  

Što se tiče inflacije i podizanja cijena usluga i dobara, Plenković je komentirao kako ''svi koji su iskoristili krizu nisu dobro postupili''.

 - Protiv inflacije se možemo boriti mjerama monetarne politike, povećanjem kamatnih stopa, ili fiskalne politike, što radi Vlada, a to je porez. Tako smo prošle godine uveli dodatni porez na dobit i uprihodili oko 235 milijuna eura. To država može redistribuirati onima kojima je potrebno, recimo umirovljenicima - kazao je premijer. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije