predsjednik hdz-a

Plenković: HDZ ostvario sve ciljeve koje je postavio

Andrej Plenković
Marko Lukunić/Pixsell
24.02.2023.
u 21:57

"Zahvaljujući političkoj stabilnosti ostvarili smo što smo htjeli, a usput rješavali probleme koje smo naslijedili i krize, od one potaknute covidom-19 do posljedica rata u Ukrajini", rekao je Plenković

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i hrvatske vlade Andrej Plenković u petak je u Rijeci ocijenio da je ta politička stranka ostvarila sve glavne ciljeve koje si je postavila, održala političku stabilnost i zadržala visok rejting.

Govoreći na svečanosti obilježavanja 33. godišnjice osnutka HDZ-a u Rijeci   Andrej Plenković je naglasio da je to rezultat prije svega političke stabilnosti koja se održava proteklih sedam godina, unatoč svim napadima. 
 
 "Da nismo imali političku stabilnost, ne bi se mogli ostvariti projekti LNG terminala, druge cijevi tunela Učka, bolnice za majku i dijete KBC-a Rijeka, niti ceste D-403, kao i najvećih ulaganja u Gorski kotar i renesanse izgradnje luka i lučica na Jadranu", rekao je Plenković.
 
 "Zahvaljujući političkoj stabilnosti ostvarili smo što smo htjeli, a usput rješavali probleme koje smo naslijedili i krize, od one potaknute covidom-19 do posljedica rata u Ukrajini", rekao je.

 I dalje smo respektabilna snaga i vodimo politiku u kojoj se ljudi mogu pronaći, ocijenio je.

Pomogli smo svima kojima je bilo potrebno,nije bilo socijalnih buntova

 Plenković je naglasio da je Vlada dala prošle godine snažnu potporu gospodarstvu i građanima, ulažući 3,6 milijarde eura.

 Regulirala se cijena plina, struje, naftnih derivata, omogućili smo da energenti ostanu na priuštivoj cijeni, rekao je. Zbog toga protekle jeseni i zime nije bilo socijalnih buntova. Pomogli smo svima kojima je bilo potrebno, dodao je.

 Osvrćući se na rat u Ukrajini, Plenković je istaknuo da je agresija Rusije izazvala veliku tragediju unutar Ukrajine, ali i globalnu energetsku i prehrambenu krizu. Unatoč očekivanjima Rusije, zapad se konsolidirao, učinio poteze bez presedana i pružio pomoć Ukrajini na više načina, a to jedinstvo se održalo, rekao je Plenković. 

 Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Vlade Tomo Medved ponovio je  da je HDZ stožerna stranka u Hrvatskoj te da je pozicionirana točno na mjesto koje je zamislio prvi predsjednik Franjo Tuđman. Ova vlada je izgradila odnose s braniteljima na najvišoj razini, ustvrdio je.

"Cilj nam je da svako dijete kojem je otac dao doprinos u Domovinskom ratu može s ponosom istaknuti tu činjenicu", rekao je.

Butković:  Rijeka se bitno mijenja zahvaljujući podršci Vlade

 Potpredsjednik HDZ-a, predsjednik stranačke organizacije za Primorsko-goransku županiju i potpredsjednik Vlade Oleg Butković rekao je da se ništa značajnije na području Rijeke proteklih sedam godina, za mandata aktualne Vlade, nije dogodilo bez aktivnosti HDZ-a.  Rijeka se bitno mijenja zahvaljujući podršci Vlade, ocijenio je.

 Pozdrave je uputio i član predsjedništva HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Rekao je da politički suparnici ove stranke svode svoju politiku na netrpeljivost, upućivanje uvreda i ružnih riječi HDZ-u, te da ih odlikuje bijes i zavist što nisu na HDZ-ovu mjestu. Tako se stvara dojam nezadovoljstva i nepovoljnog ozračja u stanovništvu, a ostvareni rezultati i brojke ih demantiraju, rekao je Jandroković.

 Skup je otvorio predsjednik riječkog HDZ-a Josip Ostrogović.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?