Wolfgang Schaeuble:

Plakat ćemo ako Britanci odu iz EU

Wolfgang Schaeuble
03.03.2016.
u 21:08

Njemački ministar financija Wolfgang Schaeuble je izjavio kako će u Europi plakati ako Velika Britanija odluči napustiti Europsku uniju (EU) na referendumu zakazanom za 23. lipanj, javlja Anadolu Agency (AA).

"Plakat ćemo ako Velika Britanija napusti EU", rekao je Schaeuble tijekom panel diskusije u Londonu, odgovarajući na pitanje šta će se dogoditi ako Britanci napuste europski blok.

Njegov odgovor je izazvao smijeh i aplauz prisutnih među kojima su većinu činili biznismeni.

Inače, njemački ministar financija ranije je izjavio da bi EU bila manje konkurentna i nestabilnija bez Velike Britanije.

Premijer David Cameron rekao je u veljači da će Velika Britanija povijesni referendum o ostanku u Europskoj uniji održati 23. lipnja ove godine. Nakon sjednice svog kabineta, Cameron je izjavio da njegovi ministri podržavaju njegova nastojanja da zadrži Veliku Britaniju unutar 28-članog bloka. Dodao je da će Velika Britanija biti sigurnija i jača unutar reformirane Europske unije.

Cameron je pohvalio dogovor koji je Velika Britanija postigla s europskim partnerima u Bruxellesu i rekao da sada odluku o sudbini svoje nacije u svojim rukama ima narod. Obećao je da će voditi kampanju za ostanak u europskom bloku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije