''Nije kršćanin''

Papa prozvao Trumpa zbog izjave o gradnji zida, Trump mu neprilično odgovorio

Papa Franjo
18.02.2016.
u 19:03

Papa Franjo kritizirao je danas izjavu američkog republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa koji je obećao da će izgraditi zid duž južne granice SAD-a i prisiliti Meksiko da za to plati.

Papa je kazao da Trump ''nije kršćaninin'' ako poziva na deportaciju neprijavljenih imigranata i obećava izgradnju zida između SAD-a i Meksika, javlja CNN. 

- Osoba koja misli samo o gradnji zidova, a ne gradnji mostova nije kršćanin. To nije u evanđelju - rekao je papa Franjo novinarima.

Trump je na svojoj internetskoj stranici ljutito odgovorio na komentare koje je papa Franjo izgovorio tijekom konferencije za medije na svom letu iz Meksika u Vatikan, prenosi NBC News.

 - Ako i kada Vatikan bude napadnut od strane ISIL-a,  mogu vam obećati da će papa samo željeti i moliti da je Donald Trump predsjednik jer se to onda ne bi dogodilo- napisao je Trump i dodao da je za vjerskog vođu stramotno da osporava vjeru osobe te istaknuo da je ponosan što je kršćanin

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?