snimio video izbjeglicama

Papa Franjo: Previše vas puta nismo prihvatili, oprostite nam

Papa Franjo
Hina
19.04.2016.
u 15:16

Papa Franjo koji je pristao u nedjelju ugostiti tri sirijske muslimanske obitelji u Vatikanu, danas je ponovno uperio prst na zapadna društva koja se zatvaraju "u strahu od promjena mentaliteta i života" koje dolazak imigranata podrazumijeva.

"Previše vas puta nismo prihvatili! Oprostite na zatvorenosti i nezainteresiranosti našeg društva koje strahuje od promjena života i mentaliteta koje vaše prisustvo zahtijeva", rekao je papa Franjo.

Te riječi je izrekao u video-poruci izbjeglicama u povodu 35. obljetnice talijanskog centra Astalli, glavne talijanske strukture Jezuitske službe za izbjeglice.

"Tretiraju vas kao teret, trošak, a vi ste zapravo dar. Vi ste dokaz kako naš blag i milostiv Bog zna pretvoriti zlo i nepravdu koje snosite u dobro za sve. Jer svatko od vas može biti most koji spaja daleke narode, koji omogućuje susret različitih kultura i religija", dodaje Papa

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije