krivi postupci

Otvara se istraga o direktoru FBI-a, je li utjecao na izbore?

FBI
12.01.2017.
u 21:42

Odluka direktora FBI-a James Comeya o ponovnom otvaranju istrage email servera Hillary Clinton samo 11 dana prije izbora je prema navodima vladinih regulatora koji prate transparentnost odlučivanja ‘potresla izbornu utrku’. 

Glavni istražitelj Ministarstva pravosuđa, Michael Horowitz, stoga otvara istragu oko nekih postupaka FBI-a i samog Ministarstva, piše Index.hr. 

Objava o istrazi ne spominje direktno Hillary Clinton koja je optužbi oslobođena, ali spominje krive postupke direktora FBI-a.

Predmet istrage

Istraživat će se navodi s novinske konferencije iz lipnja 2016. godine na kojoj je direktor Comey rekao kako ne preporučuje dizanje optužnice protiv Clinton, ali i pismo od 28. listopada koje je poslano Kongresu u kojem se tvrdi kako nema više mailova koje treba pregledati.

Ovi navodi su se poslije pokazali točnim jer je 11 dana prije izbora direktor promijenio svoj stav i otvorio istragu protiv Hillary Clinton koja je tada izgubila značajan dio potpore birača.

Kako prenosi BBC, glavni istražitelj tvrdi kako je do ove istrage došlo nakon brojnih zahtjeva javnosti i Kongresa.

Ključne riječi
FBI

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?