ISIL je preuzeo Sabratu

Oteti Srbi pali su u ruke džihadista?

isil
15.12.2015.
u 12:07

Džihadisti su prije tri dana osvojili libijski grad Sabratu u kojem su oteti i zatočeni Srbi Slađana Stanković i Jovica Stepić, javlja srpski Informer.

Prema izvještajima stranih medija iz Sabrate, u ovom gradu od subote ne postoji ni jedna druga vojna formacija osim ISIL-a. Također, ne zna se jesu li otmičari sa sobom poveli Stanković i Stepića ili su ih jednostavno prepustili džihadistima.

- Od prije nekoliko dana, nakon što su džihadisti u potpunosti preuzeli kontrolu nad gradom, situacija je još gora. Sabrata je za njih veoma važna točka zbog antičkog rimskog grada koji žele uništiti. Od tada je izgubljen svaki kontakt s otmičarima i ne zna se što je sa službenicima srpske ambasade koji su zatočeni u tom gradu - kaže sugovornik za Informer koji je blizak istrazi.

I suprug Slađane Stanković, Aleksandar već duže vrijeme ne zna što se s njom događa.

- Od studenog, kada je Slađana oteta zajedno s vozačem Jovicom Stepićem, nemam ni jednu konkretnu informaciju. Ova agonija traje više od mjesec dana i bojim se da nitko ne zna što će biti sa Slađanom i Jovicom - priča očajan Slađanin suprug.

O otetim Srbima posljednji put se oglasio prije dva tjedna glavni tajnik srpskog ministarstva vanjskih poslova Veljko Odalović, koji je kazao kako se nada da će se sve riješiti na najbolji način.

- Iz sigurnosnih struktura uvjeravaju nas da su oteti u dobrom stanju i da će se ovo brzo okončati na najbolji mogući način - rekao je tada Odalović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije