potresna priča

Oteli je kad je imala 15, stalno je silovali, imala je 8 pobačaja

24sata.hr
16.09.2018.
u 12:43

Mučna priča o najgorem slučaju seksualne otmice u Britaniji potresa tamošnju javnost. Djevojka je u zatočeništvu bila 12 godina, a policija je cijelo vrijeme ignorirala apele za pomoć njezinih roditelja

Tijekom zatočeništva Sarah je prisiljena na dva braka, konstantno je silovana i premlaćivana, a bila je i na osam pobačaja. To je sve trajalo čak 12 godina, tijekom kojih je policija ignorirala sve pozive u pomoć od njezine obitelji, piše 24sata.hr. 

Oteta je kada je imala tek 15 godina, ispred dućana u jednom mjestu nedaleko Londona. Njezin slučaj preuzela je barunica Caroline Cox, koju je cijela priča duboko potresla.

- Poznajem Sarah i njezinu obitelj. Svaki slučaj otmice zbog seksa je grozan, ali zbog duljine i okrutnosti ovaj je najgori koji sam vidjela u karijeri - rekla je.

Obitelj je cijelo vrijeme tražila pomoć od policije, ali oni ju nisu htjeli staviti niti među nestale osobe pa je obitelj bila prisiljena sama tražiti Sarah.

- Policija nam je cijelo vrijeme govorila da pričekamo nekoliko dana i da će se Sarah sigurno sama vratiti. Ali ona se nikada nije vratila - rekla je Sarahina majka Janet.

Sarah je oteta pet godina prije nego je u Engleskoj 2010. prvi put otkriveno da ulične bande otimaju bijele djevojke zbog seksa i tek nakon što je Daily Mail napravio veliku priču o tom skandalu. Tek je tada, nakon pritiska javnosti, i vlast počela istraživati taj prsten otmica zbog seksa.

Upravo je objašnjenje zašto policija nije reagirala u Sarahinom slučaju nevjerojatno. Naime, zbog klime političke korektnosti koja je u to vrijeme vladala u Engleskoj, policija je ignorirala bande pakistansko-britanskog porijekla jer su se bojali da ih ne proglase rasistima.

I dok je tako njezina obitelj na svakom koraku nailazila na zatvorena vrata u potrazi za Sarah, ona je proživljavala pravi horor.

Otmičari su bili nemilosrdni u svojoj namjeri da je potpuno slome i podčine svojoj volji. Konstantno je silovana i premlaćivana te su joj davali snažne sedative kako bi pružala manji otpor.

Natjerali su je da nauči Kuran na arapskom i smjela je pričati samo na pakistanskom jeziku. Obavezno je nosila islamske haljine i hidžab, a dane je provodila tako što je kuhala, spremala i glačala za cijelu bandu.

Sarah je uspjela pobjeći tek lani, kada joj je bilo 26 godina.

- Otkako sam bila djevojka nisam znala za ništa osim života pod kontrolom bande - rekla je Sarah i dodala da je tijekom godina razvila i Stockholmski sindrom prema svom uzniku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije