Milo Đukanović

Osnovna ideja planiranih terorističkih napada bila je da se Crna Gora zaustavi na europskom putu

Milo Đukanović
10.11.2016.
u 09:25

Crnogorski premijer Milo Đukanović, koji je najavio povlačenje iz struktura vlasti, izjavio je kako su planirani teroristički napadi u Crnoj Gori u izbornoj noći za cilj imali nasilno preuzimanje vlasti i zaustavljanje europskog puta te zemlje.

U prvom postizbornom intervjuu, crnogorski premijer kazao je u intervju televiziji Pink M kako mu je teško vjerovati da se sve dogodilo spontano i nepovezano te da su "visoke političke adrese na crnogorskoj oporbenoj sceni bile dio scenarija".

"Demokratski front imao je zadatak izvesti ljude ispred parlamenta, da pritom zažmire kada njihovi suborci i teroristi u uniformama crnogorske policije sa stepeništa crnogorskog parlamenta zapucaju po masi, jer žrtvovati kako oni misle 10, 20 ili 30 života, a da se pritom stvori revolt i predstavi to kao nedjelo crnogorskog režima, pa šta to znači za njih kada su oni u svetoj misiji osvajanja vlasti u Crnoj Gori?", rekao je Đukanović.

Osnovna ideja planiranih terorističkih akcija, dodao je Đukanović, bila je da se Crna Gora zaustavi na putu europskih i euroatlantskih integracija, a da se pritom vlast preuzme nasilnim putem, prenosi Tanjug.

On je zahvalio srbijanskom premijeru Aleksandru Vučiću na, kako je kazao, nesebičnom zalaganju u otkrivanju organizacije pripremanog terorističkog akta u Crnoj Gori.

"Želim ponoviti da sam vrlo, vrlo zahvalan na kooperativnosti državnih organa Srbije i posebno sam zahvalan svom kolegi premijeru Srbije koji je u više navrata vrlo otvoreno i u granicama mogućeg detaljno govorio o saznanjima do kojih je došla država Srbija, nesebično ih stavljajući na raspolaganje da bismo mogli u cjelini zaokružiti sliku o organizaciji pripremanog terorističkog akta u Crnoj Gori", rekao je Đukanović.

Upitan hoće li nova vlada, koju bi trebao sastaviti Duško Marković, ispuniti sva predizborna obećanja, Đukanović kako je to njegova obveza.

"To je čovjek koji apsolutno ima legitimitet, i poznajući njega i njegovu posvećenost i lojalnost crnogorskim interesima, nemam nikakve sumnje da će sve što smo obećali građanima s dodatnim elanom i uz podršku njegovog tima biti realizirano u narednom razdoblju", poručio je Đukanović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije