ubojstvo političara

Opsežna istraga o ubojstvu Ivanovića: Otkriveni novi detalji

17.01.2018.
u 16:25

Kosovska policija priopćila je da je došla do nekih novih informacija o ubojstvu političara Olivera Ivanovića.

Navedeno je da se do informacija došlo nakon razgovora s nekoliko svjedoka, snimaka sigurnosnih kamera i informacija dobivenih putem zaštićene komunikacije, povjerljivih telefonskih razgovora, mailova i zapisa s društvenih mreža.

Istražni tim, kako je navedeno, čine specijalizirani pripadnici službi za ovakve slučajeve, slučajeve teških krivičnih djela, forenzičara, obavještajnih službi i dužnosnika Direkcije za međunarodnu suradnju, prenosi Avaz.ba. 

Tim je, dodaje se, maksimalno angažiran na obradi svih podataka vezanih za ubojstvo Ivanovića.

Navodi se da je u dosadašnjoj istrazi identificiran vlasnik zapaljenog automobila Opel Astra, koji se dovodi u vezu s ovim ubojstvom.

Sve aktivnosti koje se obavljaju u okviru Kosovske policije, koordiniraju se i provode pod nadležnošću Osnovnog tužiteljstva u Mitrovici.

Također, paralelno s istražnim radnjama Kosovske policije poduzete su i određene mjere na povećanju stupnja sigurnosti, uključujući povećanu prisutnost pripadnika policije na nekoliko lokacija koje su identificirane kao osjetljive kako bi se spriječio bilo kakav incident.

Ivanović, lider Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda, ubijen je jučer ujutru u ulazu zgrade, gdje se nalazi ta stranka u Sjevernoj Mitrovici.

Ivanovića je ubila, za sada, nepoznata osoba/e sa šest metaka iz vatrenog oružja kalibra 9k19 mm, a sumnja se da je oružje imalo prigušivač.

- Sada smo u procesu analize svih do sada prikupljenih dokaza. Posebno se ekstrahuje, analizira i ocjenjuje videosnimak sigurnosnih kamera koje su bile u blizini mjesta ubojstva i drugi materijalni dokazi - navodi se u priopćenju Kosovske policije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije