UDAR URAGANA

Olujno nevrijeme u SAD-u: Poginulo šest, ozlijeđeno desetine ljudi

Olujno nevrijeme
25.02.2016.
u 14:32

Najmanje šest osoba je poginulo, a desetine ozlijeđeno u udaru uragana i olujnom nevremenu koje je zahvatilo nekoliko saveznih američkih država. Meteorolozi upozoravaju da bi se ekstremni vremenski uvjeti mogli nastaviti i u narednim danima i ugroziti blizu 100 milijuna ljudi, javlja Anadolu Agency (AA).

Uragani i olujno nevrijeme su prije dva dana pogodili južne savezne države Louisianu, Mississippi i Floridu, te se kasnije proširili i na istok zemlje na područje Virginije.

Guverner Virginije Terry McAuliffe je proglasio izvanredno stanje u toj saveznoj državi u kojoj su život izgubile najmanje tri osobe.

Olujni vjetar je brzinom do 96 kilometara na sat obarao drveće i prevrtao vozila, zbog čega je došlo do blokade prometa na nekoliko lokaliteta.

Glasnogovornica Policijske uprave Virginije Corinne Geller je priopćila da su tri beživotna tijela stradalnika pronađena na udaljenosti od 300 metara od montažnih kuća u jednom naselju. Među poginulima je bilo i jedno dvogodišnje dijete.

Tri osobe jučer su poginule i u olujnom nevremenu u južnim državama Louisiani, Mississippiju i Floridi. Usporedo s tim, i u centralnim dijelovima SAD-a su zatvorene brojne škole zbog obilnih snježnih padalina. 

Šerif u regiji St- James u Louisiani Willy Martin je izjavio da se ta regija suočava sa jednom od najstrašnijih oluja u proteklih nekoliko godina i da je u bolnicama hospitalizirana 31 ozlijeđena osoba od kojih se sedam bori za život.

Meteorolozi upozoravaju da će se olujno nevrijeme i teški vremenski uvjeti nastaviti i u narednih nekoliko dana i da bi moglo pogoditi više od 88 milijuna stanovnika.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?