Hrvatska

Olujno nevrijeme kakvo mještani ne pamte zahvatilo Istru

oluja
Foto: Istramet.com
1/2
06.03.2016.
u 11:13

Najteže je bilo u Voloskom gdje je more poplavilo cestu, a prema prvim informacijama nevrijeme je uzrokovalo i velike štete

Nevrijeme kakvo mještani dugo ne pamte sinoć je pogodilo Istarsko područje. Olujni udari juga i nizak tlak zraka sinoć su pogodovali visokoj plimi koja je poplavila dijelove obale, javlja Istramet. U 22 sata najteže je bilo u Voloskom gdje je more poplavilo cestu, a prema prvim informacijama nevrijeme je uzrokovalo i velike štete, prenosi Vecernji.hr. 

Visoka plima nije poštedjela ni zapadnu obalu Istre. Cesta preko Antenala je bila zatvorena, dok se otežano vozilo i dijelovima ceste kroz Zambratiju, gdje je more izbacilo kamenje.

Jučerašnji dan obilježilo je i olujno jugo na području Istre i Kvarnera. Do 18 sati najjači udar zabilježila je postaja na Zamasku, a iznosio je olujnih 97 km/h. Svakako treba spomenuti i Pulu (72 km/h) te Kanfanar, Bonace, Dajlu i Gornji Picudo gdje su zabilježeni udari do 68 km/h. Što se tiče Kvarnera, najjače udare bilježi postaja u Krku (83 km/h).Jugo je podiglo i velike valove, naročito u Opatiji i Volovskom, navodi Istramet.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije