nekoliko zemalja zahvatile kiša i vjetar

Oluja 'Babet' pustoši europske zemlje i mogla bi potrajati danima, najteže u Danskoj i Engleskoj

poplave
EPA-EFE
23.10.2023.
u 07:25

Blizu 120 upozorenja o poplavama i dalje je u cijeloj Engleskoj - uključujući istočni Midlands i duž rijeke Severn

Poplave uslijed oluje koju su meteorolozi nazvali Babet mogle bi potrajati danima, upozorila je Agencija za životnu sredinu, nakon što su nekoliko europskih zemalja zahvatile kiša i vjetar tijekom vikenda, a nevrijeme sa sobom odnijelo i nekoliko žrtava.

Blizu 120 upozorenja o poplavama i dalje je u cijeloj Engleskoj - uključujući istočni Midlands i duž rijeke Severn. Za sada su potvrđene smrti četiri osobe koje su poginule u poplavama - jedna u Shropshireu, jedna u Derbyshireu i dvije u Škotskoj.

Meteorološke službe najavile su da je do srijede moguće očekivati nove poplave zbog jake kiše u dijelovima Engleske - uključujući i dio oko rijeke Severn. Do sada je u Engleskoj poplavljeno oko 1.250 imanja, navodi agencija.

Osim u Velikoj Britaniji, oluja pogađa i ostale dijelove europskog kontinenta.

Jedna žena je također stradala na sjeveru Njemačke u petak navečer nakon što je drvo palo na njen automobil, priopćila je vatrogasna služba, prenosi Klix.ba.

Kako se oluja spustila na kopno u Skandinaviju, izazvala je nagli porast razine vode u gradovima na jugu Danske, poplavivši domove koji su nakon toga ostali i bez električnog napajanja.

U južnoj Norveškoj do 20.000 stanovnika ostalo je bez struje tijekom vikenda nakon što je jak vjetar odnio krovove sa zgrada i oborio drveće i jarbole, ali norveška novinska agencija NTB navodi da se situacija popravlja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije