Borba protiv terorizma

Obama kaže da će spriječiti "ukopavanje" Islamske države u Libiji

Barack Obama
Foto: Reuters/PIXSELL
17.02.2016.
u 08:49

Američki predsjednik Barack Obama rekao je  kako će Sjedinjene Države nastaviti nastojati spriječiti Islamsku državu da se učvrsti u Libiji gdje je politička nestabilnost otvorila vrata ovoj militantnoj skupini.

"Nastavit ćemo akcije tamo gdje imamo čiste operativne mogućnosti i jasnu metu na umu", rekao je Obama na konferenciji za novinare u Kaliforniji nakon summita s čelnicima jugoistočne Azije, prenosi Hina

On je rekao kako će Sjedinjene Države surađivati sa svojim koalicijskim partnerima kako bi osigurale da "kada vidimo prigode za spriječiti ISIS da se ukopa u Libiji, da ih i iskoristimo".

Govoreći o Siriji rekao je kako rusko uplitanje u toj zemlji svjedoči da je sirijska vlada slaba te kako bi bilo pametnije ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu da pomogne u postizanju političke tranzicije u Siriji. "Šalješ svoju vojsku kada konj na kojega se kladiš nije učinkovit", rekao je Obama.

Može biti da su Rusija i sirijski predsjednik Bashar al-Assad postigli "početne uspjehe", ali tri četvrtine zemlje je izvan njihove kontrole, rekao je Obama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije