PONOSNI DJED

Novorođeni švedski princ zvat će se Gabriel

05.09.2017.
u 12:41

Druga imena malenog princa bit će Carl i Walther te da će dobiti titulu vojvode od Dalarna. Švedski princ Carl Philip i princeza Sofia drugi su put u četvrtak postali roditelji.

Novorođeni švedski princ zvat će se Gabriel, objavio je njegov djed kralj Carl XVI Gustaf na sastanku vlade u ponedjeljak.

Također je rekao da će druga imena malenog princa biti Carl i Walther te da će dobiti titulu vojvode od Dalarna. Švedski princ Carl Philip i princeza Sofia drugi su put u četvrtak postali roditelji.

Princ Alexander, njihovo prvo dijete, rođen je u travnju 2016. Carl Philip (38) u lipnju 2015. oženio je tridesetdvogodišnju Sofiju Hellqvist koja je bila model i bavila se manekenstvom. Udajom za princa Hellqvist je dobila titulu princeze, vojvotkinje od Varmlanda.

Najmlađi član kraljevske obitelji šesto je unuče kralja Carla Gustava i kraljice Silvije. Carl Philip je njihovo drugorođeno dijete.

Njegova starija sestra Victoria je prestolonasljednjica i ima dvoje djece, a najmlađa Madeleine, koja je udana za Christophera O'Neilla, britansko-američkog bankara, 27. kolovoza je objavila da očekuje treće dijete.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije