Predsjednik ruske Dume

Nova prijetnja iz Rusije: Ukrajina i Poljska nestat će u nuklearnoj apokalipsi, a i cijela Europa!

14.06.2022.
u 11:40

"Sikorski provocira nuklearni konflikt usred Europe. Ne misli on ni na budućnost Ukrajine, niti na budućnost Poljske. Ako se ostvare njegove sugestije, njihove zemlje prestat će postojati, a i Europa isto", zlokobno prijeti Volodin

Iz Rusije je stigla nova prijetnja Europi. Još jednom se spominje "nuklearna apokalipsa". Iz Kremlja su očito nezadovoljni što europske zemlje i dalje pomažu Ukrajini u dobavljanju oružja, posebice projektila. 

Predsjednik ruske Dume Višeslav Volodin napao je poljskog bivšeg ministra vanjskih poslova Radoslawa Sikoroskog kao i zapadne saveznike jer šalju puno oružja Ukrajini, a da bi mogli poslati i još više.  

Naime, Sikorski je objašnjavao da je sam Putin kriv za to jer je upravo on prekršio Budimpeštanski memorandum iz 1994 o neširenju nuklearnog oružja. Upravo se taj sporazum puno puta spominjao jer se tim ugovorom Ukrajina odrekla nuklearnog naoružanja iz doba Sovjetskog saveza.  

Volodin je kritizirao objašnjenja iz Poljske: "S takvim zamjenicima Europljani imaju puno ozbiljnijih problema, nego što ih već muče ovi današnji poput izbjeglica, inflacije i energetske krize. Sikorski provocira nuklearni konflikt usred Europe. Ne misli on ni na budućnost Ukrajine, niti na budućnost Poljske. Ako se ostvare njegove sugestije, njihove zemlje prestat će postojati, a i Europa isto", zlokobno prijeti Volodin pa nastavlja:  

"Sikorski i takvi poput njega razlog su zašto se Ukrajina mora osloboditi od nacističke ideologije, ali isto tako i demilitarizirati, kako bi se osiguralo da ostanu u statusu zemlje koja nema nuklearnog oružja", poručuje ruski predsjednik Dume.  

Ukrajina je nedavno zatražilo više oružja od Zapada koji i dalje pažljivo procjenjuje koju vrstu oružja da šalje Kijevu kako se ne bi sukob još više proširio te kako bi se izbjegao otvoreni rat Zapada i Rusije. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije