KRAJEM VIKENDA

Nova oluja stiže u Europu, slovenski prognostičari najavljuju: 'Slično će biti kao danas'

nevrijeme
Ivo Cagalj/PIXSEL
03.11.2023.
u 20:14

Ovo vrijeme u Sloveniju trebalo bi stići u noći s nedjelje na ponedjeljak, najavljuju slovenski prognostičari, a s njom će doći i jaki visinski vjetar s udarima u donjim slojevima atmosfere

Nakon oluje Ciarán koja je pogodila gotovo cijelu Europu,  pa tako i dijelove BiH, čini se kako na naša područja stiže nova. Ciaran je relativno brzo ugasila na većini područja, napomenuli su slovenski prognostičari, a nakon nje već bi ubrzo mogla stići ciklona Domingos koja se razvila ispod Grenlanda te putuje prema Britanskim otocima. 

- Obalu Španjolske i Francuske sutra poslijepodne pogodit će nova oluja s vjetrovima do 150 km/h i visokim valovima. Slična priča kao jučer ili danas ..., pišu prognostičari s Neurje.si. Ovo vrijeme u Sloveniju trebalo bi stići u noći s nedjelje na ponedjeljak, a s njom će doći i jaki visinski vjetar s udarima u donjim slojevima atmosfere. 

- Oborine će biti niže nego s današnjim pogoršanjem, ali mnogi problemi mogu nastati zbog trenutne hidrološke situacije i problema s klizištima - nadodali su.

 

 

Inače, oluja Ciaran već ne ostavila nekoliko mrtvih u Europi, a prognostičari DHMZ-a izdali su crveno za riječko, kninsko i splitsko područje zbog grmljavinskog nevremena praćenog olujnim vjetrom i ponegdje moguće tuče. Ciaran je prouzročio jednu smrt u Nizozemskoj kada je u jugoistočnom gradu Venrayu blizu njemačke granice stablo palo na osobu, priopćila je policija u četvrtak.

Stabla koja su padala ozlijedila su ljude na nekoliko drugih mjesta, uključujući i jednu ženu u Haagu, priopćila je policija. Bicikliste su također pogodile grane i stabla koja su padala.

Prema najavama DHMZ-a za subotu, žuto upozorenje vrijedit će za područje cijelog Jadrana zbog vjetra s udarima i do 90 km/h.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije