nije platio porez

Nova kaznena prijava protiv sina američkog predsjednika Huntera Bidena

Hunter Biden
PIXSELL
08.12.2023.
u 07:42

Ministarstvo pravde u četvrtak je podnijelo novu kaznenu prijavu protiv sina američkog predsjednika Joea Bidena, Huntera, optužujući ga da nije platio porez od 1,4 milijuna dolara dok je potrošio milijune dolara na raskošan način života.

Hunter Biden (53) je optužen za tri kaznena djela i šest prekršajnih poreznih prekršaja, navodi se u optužnici podignutoj u američkom Okružnom sudu u Centralnom okrugu Kalifornije.

Prijeti mu do 17 godina zatvora ako bude proglašen krivim. Ministarstvo pravde priopćilo je da je istraga o Bidenu u tijeku.

- Optuženi je sudjelovao u četvorogodišnjoj šemi da ne plati najmanje 1,4 milijuna dolara samoprocenjenih federalnih poreza koje je dugovao za porezne godine od 2016. do 2019. - navodi se u optužnici.

Dodaje se da je umjesto toga potrošio ogromne sume "na drogu, pratnju i djevojke, luksuzne hotele i nekretnine za iznajmljivanje, egzotične automobile, odjeću i druge predmete osobne prirode", uključujući preko 70.000 dolara na rehabilitaciju od droge.

Odvjetnik Huntera Bidena, Abbe Lowell, rekao je u izjavi da je njegov klijent u cijelosti otplatio poreze, optužujući američkog posebnog savjetnika Davida Weissa, koji vodi istragu o Hunteru Bidenu, za kršenje prethodnog sporazuma, prenose američki mediji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije