dramatične mjere

Njemačka razmatra dodatne mjere: Smanjenje zračnog prometa ka Njemačkoj na gotovo nula

zračna luka frankfurt
28.01.2021.
u 08:02

"Prijetnja koju predstavljaju brojne mutacije virusa zahtijeva dramatične mjere. To uključuje značajno strožije granične kontrole, posebno prema područjima visokog rizika, ali i smanjenje zračnog prometa ka Njemačkoj na gotovo nula", objasnio je Seehofer.

Njemačka razmatra daljnje uvođenje organičenja putovanja i dramatično smanjenje zračnog putovanja zbog zabrinutosti oko novih mutacija koronavirusa, rekao je glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Horst Seehofer.

Prema njegovim riječima, Ministarstvo razgovara s njemačkom vladom o ukidanju svih putovanja koja nisu neophodna, prenosi CNN.

"Prijetnja koju predstavljaju brojne mutacije virusa zahtijeva dramatične mjere. To uključuje značajno strožije granične kontrole, posebno prema područjima visokog rizika, ali i smanjenje zračnog prometa ka Njemačkoj na gotovo nula, kao što to trenutno radi Izrael, kako bi spriječio ulazak mutacija virusa u zemlju", objasnio je Seehofer.

Dodao je kako građani očekuju da budu na najboji mogući način zaštićeni od eksplozije u broju inficiranih.

Seehofer je rekao da će odluka biti razmatrana na nacionalnoj razini, ako zadovoljavajuće mjere ne budu donesene na razini EU.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije