strah od koronavirusa

Njemačka planira evakuirati svoje građane iz kineske pokrajine Hubei

Reuters/Pixsell
31.01.2020.
u 11:26

Njemačko ministarstvo vanjskih poslova u petak je zatražilo od njemačkih građana da odgode putovanja za kinesku pokajinu Hubei, epicentar epidemije novog koronavirusa, a koja nisu od ključnog značaja.

Zvaničnici tvrde da Berlin planira poslati vojni avion koji bi preuzeo desetke njemačkih građana iz grada Wuhana u subotu. Oni će biti prebačeni u Frankfurt i bit će držani u karantinu 14 dana.

Do sada je Njemačka potvrdila pet slučajeva 2019-nCoV, službenog naziva novog virusa koji potiče iz središnje Kine. Svih pet slučajeva zabilježeno je na radnicima u njemačkoj tvornici autodijelova Webasto koji su došli u kontakt s gostujućim radnikom iste tvrtke iz Wuhana.

Kina je izvijestila o 9.692 potvrđena slučaja zaraze i 213 smrtnih slučajeva zaključno s petkom, a Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je epidemiju globalnim izvanrednim stanjem na polju javnog zdravstva, prenosi Associated Press.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?