Policajac ponovno ubio crnca:

'Nisam shvatio da u ruci držim pištolj'

ubojica
14.04.2015.
u 11:59

Robert Bates (73) rekao je kako je mislio da nosi elektrošoker, a ne pištolj. On je, inače, donirao opremu policiji pa mu je dopušteno da sudjeluje u nekim akcijama

Policajac koji je ustrijelio nenaoružanog crnca Erica Harrisa, osumnjičenog za prodaju oružja, optužen je za ubojstvo. Robert Bates (73) jurio je za Ericom Harrisom (44) u američkoj Tulsi, a kada ga je napokon sustigao ispalio je kobni hitac. - Upucao sam ga, žao mi je - povikao je Bates. - O Bože, o Bože upucao si me - čuje se Harrisov glas na videu koje su objavile američke vlasti.  Bates se branio rekavši kako je mislio da je koristio elektrošoker, a ne pištolj. Robert Bates je, inače, milijunaš i vlasnik osiguravateljske kuće, a nakon što je donirao opremu policiji, dopušteno mu je da sudjeluje u policijskim operacijama. - To zaista nije normalno, nije niti odgovorno. Šerifov ured ne smije prihvaćati darove moćnih građana i onda im pustiti da se igraju policajaca - rekla je Harrisova obitelj. Policija u Tulsi broji 100 volontera od kojih neki posjeduju i vlastito oružje. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije