srbija

Nikolić potpisao Zakon o potvrđivanju sporazuma s NATO-om

Tomislav Nikolić
/DPA/PIXSELL
19.02.2016.
u 18:11

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je Zakon o potvrđivanju sporazuma između Srbije i NATO-a, javlja Anadolu Agency.

Prema pisanju beogradskih medija, Nikolić je potpisao Zakon koji potvrđuje Sporazum o suradnji sa NATO-om, a predviđa slobodu kretanja i imunitet svim pripadnicima NATO-a.

Skupština Srbije ratificirala je ovaj Sporazum 12. veljače, a tada su počele i polemike u društvu. Odgovarajući na te polemike, premijer Srbije Aleksandar Vučić ranije je rekao:

"Srbija želi dobre odnose sa NATO-om, a ti veliki stručnjaci što mi drže patriotska predavanja, nemoj da mi drže predavanje, jer su to oni za čije vrijeme je Kosovo proglasilo i dobilo neovisnost, a njihova reakcija i sva podrška srpskom narodu se svela na jurišanje na beogradske džamije." 

Odgovarajući danas na novinarska pitanja na ovu temu, Vučić je rekao da "ovaj sporazum, prema onome što smo usvojili, ne primjenjuje se automatski, ne omogućava nekontrolirani prolazak i boravak, nego za svaki konkretan događaj" i ponovio da je Srbija suverena i neovisna zemlja koja hoće surađivati i s Rusijom i s NATO-om.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije