VELIKO IZNENAĐENJE

Nevjerojatno otkriće u hramu starom više od 2.000 godina

24.07.2018.
u 16:50

Praveen Mohan je pronašao rezbariju i objavio priču o tome na svom YouTube kanalu.

Na zidu 2.000 godina starog hrama pronađen je urezbareni moderni bicikl. Osnivači Panchavarnaswamy hrama, koji je izgrađen tijekom Chola razdoblja u drevnoj Indiji, možda su predvidjeli izum bicikla stotinama godina prije nego što je itko pomislio na mogućnost sklapanja ovog popularnog prijevoznog sredstva, prenosi Mirror nevjerojatnu vijest.  

Praveen Mohan je pronašao rezbariju i objavio priču o tome na svom YouTube kanalu. 

- U tamnom kutu na jednoj od zidina možemo vidjeti nevjerojatnu rezbariju čovjeka koji vozi bicikl. Povjesničari nam govore da je bicikl izumljen 1800-ih, prije samo 200 godina, ali kako je onda bicikl uklesan u ovom drevnom hramu starom oko 2.000 godina, pita se Mohan.

 

 

Prvi bicikl na svijetu koji je vozio na lanac izumljen je oko 1885. godine.  Mohan je snimio video o ovom pronalasku, stavio ga na društvene mreže, a sami bicikl nevjerojatno podsjeća na dječje bicikle koje svakodnevno imamo prilike vdijeti. 

Ali, ipak, postoji jedno logično objašnjenje.

Dr. R Kalaikovan, oftamolog i amaterski povjesničar, također je pisao o njegovom pronalasku urezanog bicikla u hramu Panchavarnaswamy.

- Ni službenici ni znanstvenici koji su napisali njegovu povijest nisu bili u stanju objasniti kako je rezbarenje došlo do tamo, govorio je Kalaikovan još 2015. godine. 

Istraživanja su omogućila Kalaikovanu da otkrije da je hram obnovljen dvadesetih godina prošlog stoljeća kada su bicikli već bili proizvodi masovnog tržišta.

- Možda je kipar vidio nekoga na biciklu, bio je impresioniran i zabilježio ga zauvijek na kamenu, kaže Kalaikovan. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije