Druga najmlađa žrtva

Neven koji je ubijen u pucnjavi u Coloradu podrijetlom je iz BiH

24.03.2021.
u 12:22

Neven Stanišić koji je ubijen u pucnjavi u gradiću Bolder, u Coloradu,u u kojoj je deset osoba izgubilo život podrijetlom je iz BiH, odakle su njegovi roditelji izbjegli devedesetih godina.

Neven je druga najmlađa žrtva pucnjave u supermarketu “King soopers” u Bolderu, a veruje se da je prvi ubijen u napadu Ahmada al Alivija al Ise, porijeklom iz Sirije. Nevenovi roditelji su pobjegli od rata u Jugoslaviji, došli su u SAD kao izbeglice krajem devedesetih, a on je rođen nakon toga.

"Njegova obitelj je pobegla od rata u bivšoj Jugoslaviji i sve što su imali bilo je ili ostavljeno ili uništeno. Ostavili su sve da bi spasili svoje živote i došli ovdje započeti novi", rekao je Radovan Petrović, svećenik crkve Sv. Jovana Krstitelja, u kojoj je Neven bio parohijan.

Kolorado, masakr
FOTO: EPA/ BRENDAN DAVIS

Neven je kobnog dana popravio automat za kavu u supermarketu i izašao napolje, preneo je BBC. Bio je na parkingu kad je počela pucnjava, u svom automobilu, kad ga je metak pogodio.

"Bio je neverovatno dijete", kaže Ivana Petrović, žena Radovana Petrovića.

Neven Stanišić
FOTO: PRINTSCREEN TWEET

"Poznajemo ovu obitelj otkako smo postali njihovi duhovni roditelji ovde. Bio je jako dobar, stidljiv, naporno je radio, bio je od one dece koja slušaju svoje roditelje", navela je ona, prenosi Denverpost.com.

Na Nevenovoj stranici na “Facebooku”, poslednji put ažuriranoj 2016, stoje fotografije mladića u društvu svojih vršnjaka iz razreda, u plavoj diplomskoj odori i kapi. Profil sadrži i slike ručno nacrtanih anima likova i video igrice “Assassin's Creed”.

Kolorado, masakr
FOTO: EPA/ BRENDAN DAVIS

Ivana Petrović, koja ima četiri sina, kaže da je često svojoj djeci navodila Nevena kao primer, jer se on “lijepo ponašao”. Obitelj Stanišić, nakon izbeglištva, željela je da izgradi novi život za svojih dvoje djece, Nevena i njegovu mlađu sestru. Otac Radovan je prethodno rekao da je Neven bio vrlo blag i vrijedan.

"Obitelj je bila posvećena životu ovdje i da mu se ovo dogodilo (Nevenu), to je nešto što susjedi i većina naše zajednice ne može pojmiti", istaknuo je on, dodajući da se “ovakve stvari, nažalost, događaju u ovoj zemlji”.

"Ja kao svećenik mogu samo ukazati da nadležni trebaju obratiti pažnju na ljude kojima je potrebno mentalno liječenje, kako se ove stvari više ne bi događale", poručio je otac Radovan.

Podsjetimo, u ovom napadu je ubijeno 10 osoba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?