STROGA KARANTENA

Neslužbeni izvori iz vlade tvrde: Njemačka ipak otkazuje stroge mjere za Uskrs

24.03.2021.
u 13:06

Iako je Njemačka uoći Uskrsa najavila stroge epidemiološke mjere kako bi zarazu sveli na minimum, neslužbeni izvori iz vlade najavljuju kako se ta odluka ipak otkazuje.

Prvotno je najavljeno produženje karantene do 18. travnja, gdje bi od 1. do 4. travnja one trebale biti još strože. To bi značilo potpuno ograničavanje okupljanja s dopuštenih maksimalnih pet osoba iz dva domaćinstava, a od trgovina bi, uz benzinske postaje, radile samo određene trgovine.

U četvrtak, 1. travnja, sve bi trebalo biti zatvoreno, dok bi u subotu bili otvoreni samo supermarketi. Uskršnje mise u najavili nisu bile zatvorene, no vlada je ipak uputila molbu da se mise održavaju online, a ne na fizičkom mjestu. Ipak, unatoč jučerašnjih najava strogih mjera vlade zajedno s kancelarkom Angelom Merkel, te se mjere ipak otkazuju, no još nije poznato koja će biti alternativa.

Od početka epidemije je u Njemačkoj registrirano oko 2.7 milijuna slučajeva zaraze, dok se s virusom povezuje smrt oko 75.000 ljudi.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije