MILANOVIĆ:

Nemamo Vladu, ni parlamentarnu većinu – tražimo da Karamarko odstupi

MIlanović
12.05.2016.
u 17:21

“Gospodin Karamarko treba odlučiti hoće li se baviti javnim ili privatnim poslom. Član njegove obitelji posluje s glavnim lobistom MOL-a Josipom Petrovićem, a HDZ traži da se prekine arbitraža s MOL-om. To je neodrživo. Karamarko treba podnijeti ostavku”, poručio je na konferenciji za novinare predsjednik SDP-a Zoran Milanović. Odnos obitelji Karamarko i lobista MOL-a nazvao je “političkim i poslovnim incestom”, prenosi HRT.

Najavio je da će SDP u Saboru tražiti da se Karamarku izglasa nepovjerenje.

“Ne ulazim u kaznenu odgovornost, ali ovo politički ne može funkcionirati”, kazao je Milanović. Također je podsjetio kako u Saboru već dva tjedna nema glasovanja.

“Mi nemamo Vladu, u tijeku je preslagivanje i ne zna se tko ima većinu”, kazao je Milanović. “Što ja znam koliko će ovo trajati. Praktički od Uskrsa parlamentarna većina ne postoji” – rekao je Milanović.

Milanović je rekao kako odluku o skidanju tvrtki s popisa strateških firmi Vlada ne smije donositi na telefonskoj sjednici.

“Intencija Vlade je da se odgovornost prenese na CERP. ACI marine – ako one nisu strateške onda što je”, upitao je Milanović.

Dodao je kako država ima većinski udio u toj tvrtki te najavio da će SDP tražiti da se o njezinoj privatizaciji odlučuje u Saboru. Naveo je kako je i njegova vlada privatizirala tvrtke, ali transparentno.

“U Hrvatskoj je na djelu velika politička kriza”, istaknuo je Milanović.

“Premijer je eksperimentalni premijer, imamo većinu koju nemamo, imamo manje partnere koji će ikad više dobiti priliku ući u Sabor, a imamo i Most”, kazao je.

Za premijera Tihomira Oreškovića kazao je kako radi štetu Hrvatskoj.

“Nema jasnog plana, donio je lošije korporativne poslovne običaje koji možda funkcioniraju u farmaceutici, ali ne mogu funkcionirati u državi”, rekao je Milanović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?