ISIL-OVE MLADENKE

Nekadašnju partijanericu koja je prešla na Islam sada sumnjiče za terorizam

04.12.2019.
u 18:00

Navodi da je živjela u izbjegličkom kampu pod kontrolom Kurda te da nije bila uključena u obuku djevojka kako koristiti oružje, a još manje da je sama sudjelovala u borbama.

Prvo je bila party djevojka koja je uzimala ecstasy, a onda joj se život promijenio kad je pronašla Islam. Lisa Smith u nedjelju je iz Sirije izručena u rodnu Irsku gdje je sada ispituju o navodnim terorističkim aktivnostima.

Da cijela priča bude zanimljivija Smith je radila kao vojnikinja na državnom letu irske vlade za dvoje istaknutih osoba, irskog premijera i bivšu predsjednicu Mary McAleese, koje je pratila na službenim letovima. Bivši premijer Bertie Ahern ovu je 38-godišnjakinju opisao kao 'ljupku damu' koja se zračnim snagama se pridružila 2000. godine, nakon što je napustila školu.

Smith je u Siriju otišla 2015. godine nakon raspada braka, a u jednom davnom intervjuu za irske novine opisala se kao party djevojku koja je povremeno znala previše popiti, pušiti marihuanu i uzeti ecstasy, ali sve je ostavila iza sebe kada se preobratila na Islam, piše BBC.

U Siriji se ponovno udala za britanskog borca s kojim je dobila kćer. Navodi i da je kasnije živjela u izbjegličkom kampu pod kontrolom Kurda te da nije bila uključena u obuku djevojka kako koristiti oružje, a još manje da je sama sudjelovala u borbama.

U nedjelju ujutro Smith je deportirana iz Turske, a navodno su irski vladini dužnosnici i pripadnici irske elitne vojske Ranger Wing tjednima boravili u Turskoj i pripremali sve za njezin povratak.

U fokusu detektiva sada su sve aktivnosti nekadašnje vojnikinje otkako se preobratila na Islam, od osobnih kontakata u Africi, Europi i na Bliskom istoku i Irskoj do komunikacije putem Interneta.

O njenoj kćeri, koja je po dolasku zajedno s majkom prekrivena ružičastom dekom, sada brine rodbina.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?