Pentagon

Nejasne okolnosti smrti državljana Srbije

Pentagon
21.02.2016.
u 08:26

Pentagon nije imao informacije da u kampu Islamske države, u kojem je stradalo dvoje srpskih državljana, ima i civila, naveo je glasnogovornik Pentagona Peter Cook. Pentagon se pisanom izjavom oglasio povodom smrti srpskih državljana koji su ubijeni u zračnom napadu snaga SAD u Sabratu. 

"Vidjeli smo izvješća o tome da su dvoje srpskih taoca ubijeni u Libiji. U ovom trenutku nemamo informacije koje bi ukazivale da su njihove smrti posljedice udara koje su vojne snage SAD provele protiv pripadnika ISIL-a i kampa Islamske države u Libiji", navodi su izjavi Cook, prenosi B92. 

Kako je naveo, snage SAD su promatrale taj kamp tjednima i u vrijeme napada nije bilo pokazatelja da u kampu ima i civila. 

"Iako okolnosti njihove smrti ostaju nejasne, izražavamo najdublju sućut srpskoj vladi i obiteljima ubijenih", rekao je Cook. On je dodao da će sve informacije koje mogu podijeliti sa srpskom vladom. 

Kada provodimo operacije, vojska SAD-a poduzima izuzetno opsežne mjere kako bi ograničila rizik od civilnih žrtava i u kampanji protiv Islamske države nastavit ćemo to činiti", navodi se u priopćenju. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije