Teroristi 'sipaju' bisere na sudu:

''Ne bih ni muhu zgazio''

napadi
15.04.2016.
u 18:05

Nakon terorističkih napada u Bruxellesu, Mohamed Abrini postao je najtraženiji čovjek u Europi, kako su ga prozvali mediji 'čovjek sa šeširom', a uhićen je prošlog petka. Policiji je prvotno rekao kako je plan bio da u briselskoj zračnoj luci aktiviraju tri bombe - jednu kod pulta američkog avioprijevoznika te izraelskog i ruskog.

'Nikad to ne bih učinio - ja ne bih ozlijedio ni muhu. Nikad nisam planirao aktivirati svoju eksplozivnu napravu. Čekao sam da druga dvojica to naprave, a onda sam pobjegao. bacio sam jaknu i šešir te u second-handu kupio kapu kako bih sakrio lice', stoji u Abrinijevoj pisanoj izjavi.

Sudac je u četvrtak Abriniju i petorici koji se povezuju s terorističkim napadima u Parizu i Bruxellesu odredio jednomjesečni pritvor. Osama Krayem, koji je snimljen s bombašem Khalidom al Kakraouijem koji se raznio u postaji metroa Malbeek u Bruxellesu također tvrdi da je nevin.

'Nisam znao da je u ruksaku bomba. Mislio sam da u njemu nema ništa', kazao je.
Krayem je identificiran uz pomoć muškarca koji ga je čuo kako razgovara na mobitel tri dana prije napada. Čuo ga je kako govori: 'Tri stvari moramo napraviti prije napada.'

Kako se moglo čuti na sudu, Salah Abdeslam, koji je Abrinijev prijatelj iz djetinjstva, i glavni osumnjičeni za napade u Parizu iz studenog prošle godine, imao je kod sebe dokumente o njemačkom nuklearnom istraživačkom centru Juelich. Nalazi se u blizini granice s Belgijom i u njemu se nalazi nuklearni otpad, piše Daily Mail.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije