ukinut kućni pritvor

Naser Keljmendi pušten na slobodu

Naser Keljmendi
18.03.2017.
u 15:32

Sudsko vijeće Euleksa ukinulo je kućni pritvor Naseru Keljmendiju, optuženom za organizirani kriminal i druga krivična djela, prenijeli su mediji.
 
Keljmendiju je ukinut pritvor, jer prema stavu sudskog vijeća, dosad provedeni dokazi su takvi da ne pokazuju da je obvezno da okrivljeni dalje ostane u pritvoru.

Keljmendija je u svibnju 2013. uhitilia Kosovska policija, na osnovu međunarodne potjernice koju su izdale vlasti u BiH i od tada se nalazio u pritvoru na Kosovu.

Krajem veljače ove godine klasičan pritvor mu je zamijenjen kućnim, a sada je prvostupanjsklom odlukom ukinuta i ta mjera.

Specijalno Tužiteljstvo Kosova pri Osnovnom sudu u Prištini podiglo je u srpnju 2014. godine optužnicu protiv Nasera Keljmendija. Keljmendi je optužen za više krivičnih djela, uključujući i "organizirani kriminal, upravljanje organiziranom kriminalnom grupom, teško ubojstvo Ramiza Delalića u Sarajevu 2007. godine".

Iako je Sud BiH tražio njegovo izručenje, do toga nije došlo, zato što prema kosovskim zakonima građanin Kosova ne može biti izručen nijednoj državi koja ne priznaje državu Kosovo i s kojom Kosovo nema međunarodni sporazum o izručenju, prenosi Tanjug.

Na prvom pojavljivanju pred sudom Naser Keljmendi je odbacio sve optužbe protiv njega, ocijenivši ih politički motiviranim, jer je bio "sponzor političara koji danas nisu na vlasti".

Specijalno tužiteljstvo je navelo i da je 1. lipnja 2012. Odsjek za trezor SAD-a, Nasera Keljmendija identificirao u skladu sa Zakonom o inozemnim šefovima narkotika, kao trgovca narkoticima, prenijeli su mediji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije