TikTok

Nakon smrti djevojčice zbog TikTok izazova Italija na nogama

tiktok
23.01.2021.
u 08:58

Italija je naredila aplikaciji TikTok da blokira račune korisnika iz Italije čiju dob ne mogu provjeriti, nakon smrti 10-godišnje djevojčice koja je sudjelovala u izazovu na ovoj platformi.

Iako se TikTok obvezao zabraniti registraciju za djecu mlađu od 13 godina, iz Italije navode da je lako zaobići ovo pravilo.

Kao rezultat toga, navodi se da TikTok mora blokirati neprovjerene korisničke račune do 15. veljače.

Nije bilo odgovora iz TikToka koji je u vlasništvu kineskog ByteDancea i kojem brzo raste popularnost diljem svijeta, a posebno među tinejdžerima.

Odluka iz Italije uslijedila je nakon smrti djevojčice u Palermu na Siciliji od gušenja. Njeni roditelji su kazali da je sudjelovala u izazovu na TikToku, stavljajući remen oko vrata i zadržavajući dah dok se snima telefonom.

Tužitelji su otvorili istragu o mogućem poticanju na samoubojstvo i istražuju mogućnost da ju je netko pozvao da sudjeluje u izazovu.

Također, navodi se da je TikToku zabranjeno dalje obrađivati ​​korisničke podatke za koje ne postoji apsolutna sigurnost u starost i usklađenost s odredbama vezanim za dob.

To znači da korisnici neprovjerenih računa više neće moći dijeliti video snimke niti komunicirati s drugim ljudima putem ove platforme.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?