Taktika spaljene zemlje:

Najprljavije poslove obavljaju Čečeni i plaćenici s Bliskog istoka

kadirov
04.06.2022.
u 08:14

Početak invazije na Ukrajinu nije donio očekivane rezultate i ruska je vojska pretrpjela velike gubitke pa je Vladimir Putin promijenio svoju taktiku ratovanja po uzoru na one u Čečeniji, odnosno u Siriji – taktiku "spaljene zemlje".

Gradovi koje je osvojila ruska vojska poput Mariupolja i Sjevjerodonecka pretvoreni su u pepeo. Baš kao što smo tome svjedočili u glavnom gradu Čečenije Groznom ili pak sirijskim gradovima Alepu i Istočnoj Guti. U Čečeniji je Putin prvi put pokazao svoju okrutnost kao i to da za njega ne postoji poraz. Tako je bilo i u Siriji, a tako je danas i u Ukrajini.

Promjeni taktike ratovanja naveliko je pridonio general Aleksander Dvornikov, na kojeg se Putin potpuno oslonio, a on je zapovijedao ruskim snagama u Siriji. Dvornikov je promijenio taktiku ratovanja i sve je manje ruskih vojnika koji sada sudjeluju u akcijama čišćenja s obzirom na to da ih je upravo u tim operacijama najviše poginulo.

Pod njegovim zapovjedništvom Rusi bombardiraju Ukrajinu dalekometnim projektilima i iz zraka, a za razliku od Sirije, gdje su teren čistili iranska Revolucionarna garda, Hezbollah i sirijska vojska, u Ukrajini to čine dobrovoljci s Bliskog istoka i čečenski borci pod vodstvom Ramzana Kadirova. Sada su to glavni akteri u borbama za osvajanje Donbasa.

Tako čečenski odred smrti ima samo jednu naredbu: koga ne možete zarobiti – likvidirajte ga.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?