NEW DELHI

Najmanje 35 mrtvih u odronima i poplavama u indijskoj Kerali

18.10.2021.
u 11:48

Najmanje 35 osoba poginulo je u odronima i poplavama u indijskoj saveznoj državi Kerali proteklog tjedna, objavili su dužnosnici za upravljanje katastrofama u ponedjeljak.

U dva odrona u okruzima Kottayamu i Idukkiju poginulo je 22 ljudi. Nestalo je nekoliko kuća, a druge su zatrpane blatom i krhotinama nakon obilnih kiša u subotu. 

Tijelo sedmogodišnjeg djeteta izvučeno je iz ruševina u Kottayamu u nedjelju, a spasioci i dalje tragaju za nestalima, objavio je lokalni list Malayalam Manorama. 

Mediji su izvijestili o nekoliko slučajeva utapanja. 

Dvokatnica je propala u nabujalu rijeku, prikazano je u dramatičnim snimkama na lokalnoj televiziji. Ceste i mostovi su uništeni, a drveća su iščupana u pogođenim područjima. 

Nekoliko brana je preopterećeno u državi bogatoj rijekama i popularnom turističkom odredištu. 

Voda se postupno ispušta iz tih brana, a tisuće ljudi evakuirano je iz nizinskih područja uz rijeke i smješteno u više od 100 kampova, priopćio je ured glavnog ministra Kerale Pinarayija Vijayana. 

Meteorološki zavod upozorio je na najmanje tri dana obilnih oborina od srijede pa raste strah od novih poplava.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije