POGREB

Na Mirogoju održan posljednji ispraćaj Miroslava Tuđmana

Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/5
04.02.2021.
u 17:59

Na zagrebačkom groblju Mirogoj održan je danas posljednji ispraćaj Miroslava Tuđmana, hrvatskog intelektualca i političara koji je u aktualnom sazivu obnašao dužnost saborskog zastupnika te najstarijeg sina prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Četiri je puta biran u Sabor, od 90-ih je sudjelovao u stvaranju hrvatske države i institucija, jedan je od utemeljitelja hrvatskog obavještajnog sustava.

"Kao kolega uvijek je bio korektan, tolerantan, isticao se stručnim, argumentiranim raspravama, bio je zastupnik koji je uvažavao druge i nikad nije bio grub u svojim izričajima, svi smo ga poštovali, bilo mi iz HDZ-a, a čini mi se i kolege iz oporbe", kazao je predsjednik Sabora Gordan Jadroković.

U Saboru je danas Tuđmanu odana počast i minutom šutnje. "Iza lika intelektualca i znanstvenika, sveučilišnog profesora krio se dobar, dobronamjeran, blag čovjek i kao takvog ćemo ga se sjećati", poručio je Jandroković te u ime svih zastupnika iskazao sućut obitelji Tuđman.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?