Različita građanska prava

Muslimani zahtijevaju poligamiju nakon što je Italija odobrila istospolnu zajednicu

jnkjh
14.08.2016.
u 11:30

Poligamija mora postati građansko pravo u Italiji, baš poput istospolnih zajednica koje su u toj zemlji dozvoljene ranije ove godine, izjavio je prominentni muslimanski predstavnik, piše RT.

“Nema razloga po kojem Italija ne bi mogla prihvatiti poligame brakove osoba koje to prihvaćaju”, napisao je u kontroverznoj Facebook objavi Hamza Piccardo, osnivač Unije islamskih zajednica i organizacija (UCOII)., prenosi Net.hr

I poligamija građansko pravo

“Kada su u pitanju građanska prava, onda je i poligamija građansko pravo. Muslimani se ne slažu s homoseksualnim partnerstvom pa ipak moraju prihvatiti sustav koji to dopušta”, naglasio je.

Piccardove su izjave izazvale velike reakcije u većinom katoličkoj Italiji, koja je još uvijek podijeljena u pitanju građanskih zajednica.

“Stoljeća borbe za prava žena ne mogu se samo tako odbaciti” izjavila je medijima Debora Serracchiani, zamjenica šefa vladajuće Demokratske stranke. Imati više žena “nema nikakve veze s građanskim pravima”, dodala je.

“Ovo je taj umjereni islam s kojim talijanska vlada želi održavati dijalog”, izjavio je član Europskog parlamenta i pripadnik Sjeverne lige Paolo Grimoldi.

Gradonačelnik Milana Giuseppe Sala isto je odgovorio na komentare predstavnika UCOII-a, jer je Piccardo iskoristio njegovu fotografiju s dvojicom gay muškarca kako bi ilustrirao svoj post na Facebooku.

“Piccardo govori lude stvari. Ne samo da ja nemam nikakve veze s njim, nego mislim i da njegove izjave rade puno štete islamskoj zajednici”, izjavio je sala.

Osnivač UCOII-a zatim je nastavio raspravu na svojoj Facebook stranici, govoreći kako je “jednostavna primjedba o pravnoj filozofiji izazvala tako groteskne reakcije da je to smiješno.”

Ponovio je svoj stav kako je poligamija građansko pravo i stvar “jednakosti građana pred zakonom”.

“Ne potcjenjujte demografski učinak poligamije. To bi preokrenulo pad stanovništva i posljedično potrebu za uvozom radne snage”, naglasio je Piccardo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije