PROUZROČIO BURNE REAKCIJE

Muškarac šokirao društvene mreže: Rekao zaručnici da ne može nositi bijelu vjenčanicu, evo koji je razlog

shutterstock
11.12.2020.
u 18:46

Zbunjen oko cijele stvari odlučio je pitati društvene mreže za savjet, ali samo je potaknuo burnu svađu.

Svaka djevojka mašta o svom vjenčanju, a tako i o vjenčanici koju će nositi tog dana. Iako se tradicionalno nosi bijela vjenčanica, jedan muškarac ispričao je da ju je zabranio svojoj zaručnici, a kada je otkrio razlog, razljutio je društvene mreže, prenosi Mirror.

Na Redditu je anonimni muškarac (32) podijelio kako on dolazi iz vrlo religiozne obitelji te da je protiv tradicije da njegova zaručnica (23) nosi bijelu vjenčanicu. 

"Dolazim iz vrlo religioznog domaćinstva s jakim kršćanskim uvjerenjima i jedna od tradicija u mojoj obitelji jest da žena ne nosi bijelu vjenčanicu ako nije djevica", napisao je.

"Moja obitelj zna da moja zaručnica nije bila djevica kad sam je upoznao jer me mama pitala kad sam počeo izlaziti s njom je li 'čista', a ja sam bio iskren i rekao sam joj da je imala dečke prije nego što je mene upoznala. Jako se uzrujala kad sam je pitao može li na dan vjenčanja nositi haljinu u boji, ali složila se, pa umjesto toga tražimo svjetlucavu, plavu haljinu", nastavio je.

Ipak, sada se premišlja jer mu je zaručnica rekla kako se neće udati za njega jer je previše ponižena cijelom tom situacijom. Zbunjen oko toga odlučio je pitati društvene mreže za savjet, ali samo je potaknuo burnu svađu.

"Ovo je bolesno, ne mogu vjerovati da je ostala s tobom nakon ovog", komentirao je jedan korisnik, dok je drugi objasnio: "To nije kršćanska tradicija niti je moderna tradicija. Ne postoji ‘kršćanska boja’ za djevičanstvo u braku ili bilo što drugo.

Biblijski, neudate žene ili djevice nosile su raznobojne haljine. Do početka 20. stoljeća plava je bila tradicionalna boja čistoće, a vjenčanja su se uglavnom održavala s ljudima koji su nosili ono što im je bilo najbolje. Bijela je postala modna zbog bijele haljine kraljice Viktorije."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije