TKO JE MATIJA HRGOVIĆ?

Morao se odreći boksa, to ga je pogodilo, tad se povukao u sebe

Foto: Neja Markičević/CROPIX
1/2
05.06.2019.
u 09:39

Dio droge dvojac je skrivao u vikendici u Sesvetama koju je Matijina majka Iva Hrgović kupila otprilike prije 
mjesec dana

Baš kao što obitelj Hrgović ni nekoliko dana nakon što se u medijima pojavila informacija da je Matija Hrgović (23), brat najboljeg hrvatskog boksača Filipa Hrgovića (26), uhićen s većom količinom kokaina i marihuane ne želi javno komentirati cijeli slučaj, tako ni Matija na ispitivanju na policiji i kasnije u tužiteljstvu nije želio reći ni riječi, odnosno branio se šutnjom. Također, gotovo ni slova o tom događaju na policiji i u tužiteljstvu nije progovorio ni Matijin prijatelj Ivan Kuretić (26) koji je zajedno s njim uhićen zbog posjedovanja droge te sumnje da su je i preprodavali.

Sve predispozicije za boks

Podsjetimo, u automobilu u kojem su Matija i Ivan zaustavljeni u Sesvetama u prošli četvrtak navečer pronađena su 263 grama kokaina, a iako se u javnosti najprije špekuliralo s informacijama da ih je policija zaustavila sasvim slučajno u redovotoj kontroli prometa, čini se da to ipak nije slučaj jer su policajci već neko vrijeme bili na tragu Ivanu Kuretiću koji je već bio osuđivan zbog posjedovanja droge, a izrečena mu je bila i mjera obveznog liječenja od ovisnosti. Naknadno je policija pretražila i vikendicu na području Sesveta koju je Matijina majka Iva Hrgović kupila oko mjesec dana ranije, a koju je u tih proteklih mjesec dana koristio gotovo isključivo uhićeni dvojac. Ondje je pronađeno još 53,2 dva grama marihuane uz 15 paketa s ostacima te droge, a u domu Ivana Kuretića pronađene su i metalne preše s ostacima kokaina. U cijelom slučaju otežavajuća okolnost Matiji je to što je pokušao pobjeći policiji nakon što su on i Kuretić zaustavljeni, ali su ga policajci nakon kraćeg trka uspjeli stići i staviti mu lisice na ruke, dok će mu u sudskom postupku situaciju donekle olakšati činjenica da dosad nije imao problema sa zakonom. Zbog čega se Matija Hrgović odlučio na takve poteze koji su u neugodnu poziciju stavili cijelu obitelj može sa sigurnošću znati samo on, a oni upućeni govore da je tome kumovao pomalo nesretni splet životnih okolnosti. Kada su se braća Hrgović tek počinjala baviti boksom, Matiji su predviđali veliku boksačku budućnost, veću nego Filipu. Imao je pred sobom svijetlu karijeru jer je već nakon šest mjeseci treniranja došao do trećeg mjesta na Europskom kadetskom prvenstvu.

– Bio je jako dobar, neviđen talent. Da je nastavio boksati, sad bi on tu stajao, ne ja. Ne bi se o meni ni pričalo. Naš trener Leonard rekao je da takav talent nikad nije vidio. Sa 16 godina Matija je imao 95 kg, nije dizao utege, nije pio proteine, zaista je genetsko čudo kakve je predispozicije imao za boks, ali takva je sudbina – pričao je o svojem bratu prije incidenta Filip, inače WBC-ov internacionalni prvak te 15. boksač svijeta u teškoj kategoriji.

‘Bio je u bestežinskom stanju’

Ta sudbina o kojoj Filip priča bila je ona zdravstvena. Naime, prije nešto manje od pet godina Matija je, još kao tinejdžer, bio prisiljen prekinuti boksačku karijeru. Problematično je bilo zgrušavanje krvi koje bi pri bilo kakvom kontaktu moglo dovesti do unutarnjeg krvarenja, a prema dijagnozi ta krvarenja mogu biti kobna. Nakon toga je Matijin život krenuo nizbrdo, o čemu je Filip prije četiri godine govorio za Večernjak.

– Matija se malo otuđio jer je morao prekinuti karijeru zbog problema sa zgrušavanjem krvi, a bio je talentiraniji od mene. Ja još sanjam da će se vratiti boksu. Bit će jako teško, ali u meni tinja nada – rekao je tada Hrga, a nesretna je bila i majka Iva:

– Matiji su se raspršili snovi zbog dijagnoze koja je upućivala na životnu opasnost. On se zbog toga povukao u sebe, traži se i sad kao da je u nekom bestežinskom stanju – kazala je tada. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?