Trump:

Moje pristalice nisu problem

Donald Trump
12.03.2016.
u 19:21

Donald Trump večeras je održao skup u okolici Daytona u saveznoj državi Ohio, prvi nakon što je sinoć otkazan skup u Chicagu zbog nasilja.

Manja grupa njegovih političkih protivinika pojavila se na ovom skupu, a čovjeka koji je pokušao skočiti na binu spriječila je policija. Nekoliko demonstranata je uhićeno.

Trump ne prihvata nikakvu odgovornost za otkazivanje skupa u Chicagu nego optužuje druge da su, kako kaže, profesionalno pripremili plan u Chicagu za ometanje njegovog istupa.

On dodaje da su njegove pristalice sjajni ljudi koji ne prave problem, javlja reporter Al Jazeere Ivica Puljić.

Navodno će Trump kasnije održati govor u Cincinnatiju, za koji se ranije govorilo kako je otkazan.

Haotične scene

Sinoć su se stotine demonstranata okupile u dvorani na Univerzitetu Illinois u Chicagu satima prije početka Trumpovog skupa, nakon čega su izbili sukobi s njegovim sljedbenicima.

Izborni štab američkog multimilijardera priopćio je kako je Trump nakon razgovora s policijom odlučio odgoditi skup za drugi dan, ali nije precizirano kada.

Policija u Chicagu, međutim, tvrdi je kako je niko nije konsultirao.

Dio sudionika uzvikivao je slogane u znak podrške Trumpu, a dio njih za demokratskog kandidata Bernieja Sandersa. Među njima je izbilo nekoliko fizičkih sukoba, dijelom zbog toga što su Trumpove pristalice pokušale demonstrantima oduzeti zastave.

Nasilje se nastavilo ispred dvorane, a snimci iz helikoptera prikazuju haotične scene u kojima policija pokušava razdvojiti sukobljene strane.

Prema priopćenju, povrijeđena su dvojica policajaca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?