predlaže se produljenje deportacijskog pritvora

Moguće promjene u Njemačkoj: Boravišna dozvola mogla bi se produžiti za one koje čekaju odluku o azilu

njemačka granica
Spiegel Online
05.08.2023.
u 14:18

Prema nacrtu odluke o zabrani ulaska u Njemačku, zabrana boravka i ograničenja smještaja stupaju na snagu odmah.

Njemačka ministrica vanjskih poslova Nancy Faeser predlaže produljenje deportacijskog pritvora do 28 dana. Prema važećem zakonu, osobe mogu biti zadržane u pritvoru najviše 10 dana prije deportacije, prenosi Njemačka novinska agencije (dpa).

Duljim zadržavanjem vlasti mogu dobiti više vremena za pripremu protjerivanja, priopćeno je iz MUP-a.

Novi propis dio je nacrta koji Fezerova priprema nakon razgovora s pokrajinskim i lokalnim vlastima. Nacrt će biti na stolu za dodatne konzultacije prije formuliranja prijedloga zakona u Vladi.

Nacrt predviđa šire ovlasti policije, ali i dalje “strogo u okviru vladavine prava”, prilikom provjere kolektivnih smještaja u kojima borave osobe određene za protjerivanje, piše Fenix-magazin.

Nadalje, prema nacrtu odluke o zabrani ulaska u Njemačku, zabrana boravka i ograničenja smještaja stupaju na snagu odmah.

U namjeri da rastereti administraciju za strance, ministarstvo predlaže i dulje važenje pojedinih dozvola, uključujući i boravišne, za osobe koje čekaju odluku o zahtjevu za azil, odnosno osobe kojima je Njemačka odobrila neku drugu vrstu međunarodne zaštite.

Središnji registar za strance ubuduće će, prema planu ministarstva, sadržavati i podatke o tome prima li stranac državnu potporu dovoljnu za uzdržavanje, koja je služba to odobrila i na koje razdoblje.

Naime, trebalo bi ukinuti dopisivanje i rasteretiti administraciju za strance, socijalnu službu i zavod za zapošljavanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije